Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Høyre er største parti blant høyt utdannede Med en oppslutning på 26,6 prosent er Høyre klart største parti i en fersk måling. — Akademikerne nærmer seg folket, sier valgekspert.
Kraftig vekst i sykefraværet etter pandemiårene Sykefraværet ved universiteter og høgskoler har i snitt økt med 20 prosent fra 2021 til 2022. Oppsving av influensa og forkjølelse etter pandemien får mye av skylden.
Han drømmer om jobb i Bergen etter master. Men nesten alle drar til Oslo Flyttestrømmen av nyutdannede med mastergrad er stri og går i én retning: Til hovedstaden.
Anwesha behersker ikke norsk — uaktuell for akademi for unge forskere Akademiet for yngre forskere har vedtektsfestet norsk som arbeidsspråk.— Ekskluderende, mener seniorforsker Anwesha Dutta.
Ingvild ble valgt ut — se hvem andre som fikk bli med i eksklusivt akademi for unge forskertalenter Av over 50 søkere ble kun 11 ble tatt opp som medlemmer i Akademiet for yngre forskere. Ingvild Reymert er en av dem. — Det blir kjempegøy å være med å utvikle en tydelig stemme for yngre forskere, sier hun.
Føler forskningskutt er sololøp fra Ola Borten Moe Han synes det er vanskelig å få tak på hva regjeringens prosjekt for kunnskapssektoren er. — De famler i vei, uten å vite hvor de skal, sier Jonas Stein.
Han ville ha reversert Fripro-kuttet om han var statsråd for ein dag I sommar kan du bli kjend med ulike folk som er knytte til universitets- og høgskuleverda. Khrono har stilt alle dei same spørsmåla om politikk og kvardag, utfordringar og ferie. I dag møter du leiaren i Akademiet for yngre forskere, Jonas Stein.
Flere advarer mot for rigid lovverk mot midlertidighet Forskerforbundet foreslår å ikke kunne ansette postdoktorer i mer enn én periode. Flere mener det er «for rigid».
Nå skal flere utdanne seg til leger blant fjord og fjell Nær halvparten av norske medisinstudenter tar utdanningen i utlandet. Nå trappes tilbudet opp, langt nord og langt sør. — Avgjørende å knytte studentene til stedet.
Fra internasjonalisering til ytringsfrihet: Disse har leserne nominert til Årets navn i 2021 Khrono ba leserne melde inn hvem som bør bli årets navn. Disse ble spilt inn.
Nå kan du nominere folk til Årets navn i akademia Hvem har utmerket seg i den akademiske offentligheten i 2021?
Skal kutte ti prosent av studentopptaket, anklages for å slakte humaniora Københavns universitet får motbør etter at de varslet storstilt kutt i studentplasser.
Yngre forskere advarer Borten Moe mot å se til Danmark Nyvalgt leder av Akademiet for yngre forskere, Jonas Stein, frykter kutt i humaniora dersom Støre-regjeringen lar seg inspirere for mye av Danmarks desentraliseringsreform i høyere utdanning.
Frykter en mer polarisert sektor. Stusser over fokuset på desentralisering — Man må satse globalt, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.
Hun er den eneste toppkandidaten med doktorgrad Kriss Rokkan Iversen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Troms, er den eneste av partienes toppkandidater i årets stortingsvalg med doktorgrad.
Yngre forskere bør også inviteres inn i styrerommene Kunnskapsdepartementet bør bruke vårens utnevnelser av nye styrer ved landets universiteter og høyskoler som en mulighet til å invitere dyktige unge forskere inn i styrerommene på landets universiteter og høyskoler.
Nesnastudentene er Årets navn i akademia 2020 Med en motmakt-preget kritikk av autoriteter og sentraliseringsagenter har studentene og deres allierte løftet en viktig debatt med betydning langt utover Campus Nesna, mener juryen.
Høyere utdanning er ikke som en kjøreskole Mer byråkrati betyr dårligere utdanninger, skriver Jonas Stein.
De fem «vise» har levert sin dom over dagens styringspolitikk: Overstyring og direktoratisering Styring. For mye kontroll og detaljert styring. Gunnar Bovim poengterer: Norge kommer ikke til å utvikle breddeuniversiteter på internasjonalt toppnivå med dagens finansierings- og styringssystem.
Tenkes det feil rundt digitale verktøy i norsk akademia? Digitalisering. Det snakkes mye om behovet for teknologer og mer tverrfaglighet. Det er også det som etterspørres av arbeidslivet og i internasjonal forskning. Kanskje kan norske universiteter tenke nytt i hvordan disse målene kan oppnås, spør stipendiat Jonas Stein.
Nyeste artikler
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Fortelling er beredskap
Norge publiserer tredje mest i forhold til folketallet
Stort tematisk mangfold i romjulsfilmene
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
KI-generert lærebok skaper bølger. — Helt absurd